Nechte si udělat vlastní mošt

Nabízíme zpracování Vašeho ovoce v naší moderně zařízené moštárně. Ovoce nejprve projde myčkou, pak je podrceno a vylisováno na pásovém lisu s kontinuálním oplachem.

Vylisovaný mošt pak teče přímo do vaší nádoby, při větším množství se přečerpá do tanků a pak pohodlně plní do lahví.

  • Moštujeme ovoce již od 20 kg (čerstvý mošt).
  • Mošt si můžete doma jednoduše pasterizovat ve skleněných láhvích. Čisté, horkou vodou vymyté lahve dáme do hrnce s vodou tak, aby voda sahala cca 2 cm pod hrdlo. Vodní lázeň má mít teplotu 85 °C a doba pasterizace je 25-30 minut.
  • Na přání vám můžeme mošt pasterizovat na našem průtokovém pastéru a naplnit do Bag in boxů s kohoutkem. Výhodou je, že mošt při postupné spotřebě nepřichází do kontaktu se vzduchem. Trvanlivost takového balení je min. 6 měsíců. Pasterizaci nabízíme při min. množství 100 kg ovoce.
  • Celý provoz má vysoký hygienický standard s použitím nerezových materiálů.
  • Výtěžnost ovoce je 65 - 75 % dle druhu a zralosti.