Kolekce odrůdových Hruškovic
LIMITOVANÁ EDICE!
Z českého ovoce
Objem alkoholu: 46 %
Před několika lety jsme koupili starý hrušňový sad, kterému hrozilo vykácení. Po usilovné péči stromy začaly znovu plodit. Navíc jsme se rozhodli obnovit tradici ovocnářství v Českém středohoří a vysazujeme nové sady. Díky tomu Vám můžeme nabídnout malou ochutnávku hruškových destilátů ze starých odrůd, poznejte jejich rozdílnost. Byly naloženy a vypáleny ve stejném roce a přece má každá pálenka svoji nezaměnitelnou osobitost. Udělejte si malou degustaci, při které Vám může být průvodcem naše hodnocení.
Destiláty jsou vypáleny v měděné koloně, která zaručuje jemnost a ušlechtilost výsledného produktu.
Boscova lahvice - typické hruškově kořeněné aroma, chuť plná, po sušených hruškách
Původ: byla nalezena asi v roce 1830 u vesnice Aprémontu v Belgii a nazvána podle pomologa Bosca
Dielova máslovka - robustní vůně připomínající perníkové koření, chuť výrazná kořenitá, s tóny tropického ovoce
Původ: byla nalezena panem Meurisem u dvora Trois Tours poblíž Vilvordu v Belgii asi kolem roku 1800
Hardyho máslovka - jemná vůně s náznakem sušené citrónové kůry a koriandru, chuť svěží, příjemně kořenitá
Původ: pochází z Francie, je pojmenována po M. Hardym, řediteli Lucemburské zahrady v Paříži
Konference - velmi jemné aroma s nádechem mandlí a citrusů, chuť jemná, příjemně ovocitá
Původ: byla vyšlechtěna v Anglii v Riversových školkách, svůj název dostala na počest Britské konference o hrušních v roce 1885
Wiliamsova čáslavka - velmi aromatická vůně zralé máslovky, chuť výrazná, nasládlá s plným dozvukem
Původ: nahodilý semenáč vyrostlý v Aldermastonu v Anglii na sklonku osmnáctého století