Jasmín
Matečná rostlina: Jasmínovec vždyzelený (Gelsenium sempervivens L.)
Čeleď: Loganiovité (Loganiaceae)

Ovíjivý nebo plazivý keř s vodorovným oddenkem.
DROGA
Bílé až nažloutlé květy typické vůně a neutrální, mírně slizovité chuti.
ČAJ
Nálev má slabě nažloutlou barvu a typickou, příjemnou vůni a chuť.
OBSAHOVÉ LÁTKY
Éterické oleje, katechiny
POUŽITÍ
Květ jasmínu se používá k ovonění čajů a také pokrmů z rýže.
MOŽNÁ RIZIKA UŽÍVÁNÍ
Vzhledem k omezené míře běžné konzumace květů nejsou zaznamenány negativní účinky.
Více informací o bylinkách, jejich vlastnostech, účincích a použití se dozvíte v knihách pana Valdemara Grešíka.
Kniha LÉČIVÉ ROSTLINY část 1. Čechy a Morava
Kniha LÉČIVÉ ROSTLINY část 2. Evropa